Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Midnight, καλό ταξίδι...


Το έμαθα χθες. Ο Midnight, η απίστευτη « φωνή» των Crimson Glory, έφυγε για την άλλη πλευρά του καθρέφτη πριν από δέκα μέρες.. Έσβησε σε νοσοκομείο στη Φλόριδα στα 47 του χρόνια. Αιτία θανάτου: ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια. Αυτοκαταστροφικός, «έκαιγε» για χρόνια τον εαυτό του.
Τον είδα στο Rockwave Festival στη Μαλακάσα, πριν δυο χρόνια. Με τους Crimson Glory (για κάποιο διάστημα είχε κάνει solo καριέρα). Εκείνη την ημέρα δεν άκουσα τη φωνή που περίμενα να ακούσω. Τη φωνή με το μοναδικό μέταλλο, που με είχε εντυπωσιάσει πριν είκοσι περίπου χρόνια όταν πρωτοάκουσα το πρώτο άλμπουμ των Crimson Glory. Ο Midnight δεν ήταν σε καλή κατάσταση και έκανε μια κακή εμφάνιση. Η φωνή του δεν «έβγαινε» και υπήρχαν στιγμές που διάβαζε από μια φυλλάδα τους στίχους.
Όμως θυμάμαι τον Midnight μετά να περιφέρεται ανάμεσα στον κόσμο (το ίδιο έκαναν και τα άλλα μέλη του συγκροτήματος), να βγάζει φωτογραφίες με τους φανς, να διασκεδάζει μαζί τους, να απολαμβάνει την ατμόσφαιρα στο χώρο του φεστιβάλ, και μετά να παρακολουθεί τους Twisted Sister μαζί με το κοινό. Στο βλέμμα του διέκρινες ότι βρισκόταν ήδη σ’ ένα δικό του διαφορετικό κόσμο, πετούσε στον ουρανό που είχε ζωγραφίσει με τα δικά του χρώματα...
Spread your wings you can fly
But the dove is never free
In painted skies that shade the color
of your dream
Only nightmares are real
Confusion conceals the only reason
for the feelings you can't hide
When the nightmares ensue
All that you can do is paint your sky
another brighter shade of blue
Spread your wings you can glide
above the violent storms
that plague your life
You paint the picture blue or grey
Fly away.

(Painted Skies, Crimson Glory)

Δεν υπάρχουν σχόλια: