Σάββατο 5 Απριλίου 2008

η Ελευσίνα μέσα από το νοσηρό καθρέφτη της ΔΕΗ


Διαβάζουμε στην ηλεκτρονική εφημερίδα Magoula on line ότι η διοίκηση της ΔΕΗ αγνόησε με τρόπο προκλητικό το ηχηρό μήνυμα που απέστειλε ο λαός του Θριασίου στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και προχώρησε τελικά στην έγκριση του μνημονίου συνεργασίας με την Χαλυβουργική για την κατασκευή μονάδας παραγωγής ρεύματος, ισχύος 880MW, στην Ελευσίνα. Το ΔΣ της ΔΕΗ συνεδρίασε στις 3 Απριλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου απαγορεύθηκε η είσοδος στον Νομάρχη Δυτικής Αττικής κ. Αρκουδάρη, στον Δήμαρχο Ελευσίνας κ.Αμπατζόγλου και στην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κα Χριστοφιλοπούλου οι οποίοι προσπάθησαν να παρέμβουν στην αίθουσα της συνεδρίασης να παραδώσουν υπόμνημα και να αποτρέψουν με επιχειρήματα την έγκριση του μνημονίου.
Ο Νομάρχης Δυτικής Αττικής κ. Αριστείδης Αρκουδάρης κατήγγειλε το γεγονός ότι την ώρα που η περιοχή βρίσκεται στο πόδι κατά των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής μια Δημόσια Επιχείρηση όχι μόνο επιχειρεί εν κρυπτώ να επικυρώσει το μνημόνιο αλλά αρνείται και να ακούσει τους πολίτες της Δυτικής Αττικής.«Δεν πρόκειται να περάσει. Θα το εμποδίσουμε με κάθε τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρκουδάρης, ο οποίος προανήγγειλε δικαστικό αγώνα κατά των συγκεκριμένων σχεδίων που «καταστρέφουν σήμερα τη Δυτική Αττική, αύριο το λεκανοπέδιο».
Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο κ. Αρκουδάρης (εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ της 6-2-2008 - ρεπορτάζ Νικολέττα Μουτούση) το ρεύμα που θα παράγεται θα προορίζεται για πώληση στην Ιταλία! Και η ρύπανση που θα προκαλείται ισοδυναμεί με αυτή που προκαλούν 1,8 εκατομμύρια αυτοκίνητα την ημέρα! Φαίνεται ότι η επιλογή του κ. Αθανασόπουλου ως Προέδρου της ΔΕΗ έγινε στα πλαίσια της ανασυγκρότησης του κράτους, ώστε να θυσιαστούν τα πάντα στο βωμό του κέρδους - άνθρωποι και αρχαιότητες. Συνεργοί του αυτοί που τον διόρισαν, το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ που ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για την επένδυση και βέβαια οι «ευεργέτες» της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ. Κι όλοι μαζί έχουν σκοπό να θάψουν βαθιά στη γη κάθε ανάμνηση μιας από τις ιερές πόλεις της αρχαιότητας.
Βέβαια είναι αναμενόμενο ότι τέτοιοι άνθρωποι αγνοούν εντελώς το παρελθόν και την ιστορία της Ελευσίνας, ενώ αδιαφορούν εντελώς για το παρόν και το μέλλον της. Ελπίζω ότι αυτή τη φορά ο αγώνας των κατοίκων της Δυτικής Αττικής θα δώσει ένα ηχηρό χαστούκι στους ανεκδιήγητους που πιστεύουν ότι μπορούν να παίζουν με τη ζωή των άλλων σαν να είναι αυτοκινητάκια της TOYOTA.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μερικά σχόλια με όλο το σεβασμό αν μου επιτρέπετε. Καταλαβαίνω το θυμό και την εμπάθεια για τον περιβαλλοντικό κίνδυνο του Θριασίου αλλά να καλό θα ήταν να διατηρούμε τη λογική όταν παραθέτουμε γεγονότα.
1/ Ανανφέρετε: "Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο κ. Αρκουδάρης (εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ της 6-2-2008 - ρεπορτάζ Νικολέττα Μουτούση) το ρεύμα που θα παράγεται θα προορίζεται για πώληση στην Ιταλία!".
Ίσως θα άξιζε τον κόπο να ενημερωθείτε λίγο καλύτερα: Όπως αναφέρουν τα περισσότερα δημοσιεύματα (και επισημα η ιδια η εταιρεία) το ρευμα θα χρησιμοποιηθεί να τροφοδοτήσει τις αυξανόμενες ανάγκες της χώρας μας. Είμαι σίγουρος ότι όλοι αναγνωρίζουμε τον κίνδυνο black-out ειδικά το καλοκαίρι. Το ότι το αναφέρει ο Νομάρχης δεν σημαίνει ότι είναι κι έτσι

2/Αναφέρετε επίσης: "Το ΔΣ της ΔΕΗ συνεδρίασε στις 3 Απριλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου απαγορεύθηκε η είσοδος στον Νομάρχη Δυτικής Αττικής κ. Αρκουδάρη, στον Δήμαρχο Ελευσίνας κ.Αμπατζόγλου και στην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κα Χριστοφιλοπούλου οι οποίοι προσπάθησαν να παρέμβουν στην αίθουσα της συνεδρίασης να παραδώσουν υπόμνημα και να αποτρέψουν με επιχειρήματα την έγκριση του μνημονίου.
"
Η συνεδρίαση ενός ΔΣ δεν είναι ο κατάλληλος τόπος και χρόνος για παρέμβαση οποιουδήποτε παράγοντα και ειδικά αν ο τελευταίος δεν αποτελεί ενεργό μέρος της εν λόγω επιχείρησης. Γιατί ο κος Νομάρχης και οι υπολοιποι δεν ζήτησαν να δουν το ΔΣ και τον "κακο" Προεδρό της κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών (όταν και η πρόθεση για υπογραφή του μνημονίου ήταν γνωστή?). Εκτός αν η συγκεκριμένη μέρα και ώρα ηταν η μόνη που εξυπηρετούσε το προγραμμά τους. Ίσως η επιλογή του τόπου φανερώνει προσπάθειες εντυπωσιασμού αντί για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ πρόθεση εξευρεσης λύσης του προβλήματος.

3/ Αναφέρετε: "Βέβαια είναι αναμενόμενο ότι τέτοιοι άνθρωποι αγνοούν εντελώς το παρελθόν και την ιστορία της Ελευσίνας, ενώ αδιαφορούν εντελώς για το παρόν και το μέλλον της."
Αυτοί οι ίδιοι ανθρωποι είναι εκείνοθ που προσφέρουν δουλειά στο Θριάσιο πεδίο. Αν όμως τα μάζευαν και επελεγαν έναν άλλο τόπο αφήνοντας τη μισή Ελευσίνα άνεργη, θα ήμουν πολύ περιεργος να δω την επιχειρηματολογία του κου Νομάρχη.