Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Το ...τέρας στο Έναστρον


Αποφάσεις.
Κάθε μέρα, σε διαφορετικές καταστάσεις, σε διαφορετικά σκηνικά, με διαφορετικούς συμπρωταγωνιστές, αυτό που καλούμαστε να κάνουμε στη σύντομη παράσταση της ζωής μας είναι να παίρνουμε αποφάσεις.
18 ιστορίες, 18 πρωτότυπες καταστάσεις, λιγότερο ή περισσότερο φανταστικές, με ανθρώπους σε δυσχερείς, περίεργες ή επικίνδυνες θέσεις.
Οι επιλογές τους ταλαντεύονται ανάμεσα στην ασφάλεια, την επιθυμία, την ελπίδα και τα πιστεύω, προσπαθώντας να ισορροπήσουν τη λογική με το συναίσθημα — και αυτές οι επιλογές θα οδηγήσουν τους ίδιους και τους συνανθρώπους τους από το κάθε κομβικό σημείο στο επόμενο σταυροδρόμι επιλογών, στις επόμενες αποφάσεις.
Πρόκειται για τη δεύτερη συλλογή διηγημάτων του Μιχάλη Μανωλιού με τίτλο “…και το Τέρας” από τις εκδόσεις ΤΡΙΤΩΝ. Δεκαοκτώ διηγήματα επιστημονικής φαντασίας, αρκετά από τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά περιοδικά, ενώ κάποια δημοσιεύονται για πρώτη φορά, και αντιπροσωπεύουν την καλύτερη δουλειά του συγγραφέα σ’ αυτά τα δέκα χρόνια από την έκδοση της πρώτης του συλλογής, “Σάρκινο Φρούτο”.
Η συλλογή πρωτοπαρουσιάστηκε στα πλαίσια του 5ου Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας Ερμούπολης ενώ η παρουσίαση της στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου (7μ.μ. καφέ-βιβλιοπωλείο ΕΝΑΣΤΡΟΝ, Σόλωνος 101). Το εξώφυλλο του βιβλίου είναι έργο της εικαστικού Λίνας Θεοδώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: