Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

το είδωλο του Συντάγματος


Η Αλίκη βρήκε ένα αντίγραφο του Ελληνικού Συντάγματος και ξεχώρισε αποσπάσματα από τρία άρθρα (τα δυο πρώτα και το τελευταίο): "Άρθρο 1... Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Άρθρο 2. Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.
Άρθρο 120 (και τελευταίο): ... Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων... Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία".
Επειδή είχε δει τι συνέβαινε στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό έβγαλε το συμπέρασμα ότι οι κάτοικοι αυτής της χώρας είχαν ακολουθήσει το Λευκό Κουνέλι στην κουνελότρυπα, έκαναν παρέα με τον Τρελό Καπελά και τον Μαρτιάτικο Λαγό, έπιναν διάφορα καταπότια και προσπαθούσαν να αποφύγουν τη Βασίλισσα που είχε δώσει διαταγή να τους πάρουν το κεφάλι. Δεν ήξερε πόσος χρόνος θα χρειαζόταν για να καταλάβουν πως απέναντί τους είχαν τραπουλόχαρτα που ένα δυνατό φύσημα του αέρα τα σκορπίζει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: