Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

το είδωλο επαναλαμβάνεται ή ο καθρέφτης χάλασε;


Από το http://www.inarcadia.gr/ αντιγράφω παρακάτω το πρόγραμμα της 28ης Οκτωβρίου 2008 στην Τρίπολη, ανάλογο με το πρόγραμμα σε όλες τις ελληνικές πόλεις. Και απλώς αναρωτιέμαι: Ζούμε στο 2008; Μήπως (λέω μήπως) πρέπει πια να ξεκολλήσουμε από τον ίδιο και απαράλλακτο τρόπο με τον οποίο γιορτάζουμε κάθε χρόνο τις Εθνικές Επετείους; Φαντάζομαι ότι υπάρχουν πιο ουσιαστικοί τρόποι εορτασμού. Δε λέω να μη γιορτάσουμε ή να μη θυμόμαστε. Αλίμονο αν ξεχάσουμε. Όμως, αν επαναλαμβάνεις κάτι με τον ίδιο τρόπο συνεχώς ώστε να καταντά συνήθεια, στο τέλος παύεις να το βλέπεις. Λέω, λοιπόν, μήπως ήρθε ο καιρός να ξεκολλήσουμε από συνήθειες και τελετές που θυμίζουν τη χούντα. Μήπως όμως δεν έπεσε ακόμα η χούντα;
Αυτό είναι λοιπόν το πρόγραμμα:

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008
• 07.00 π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με μέριμνα της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας και η Στρατιωτική και Δημοτική Μουσική θα περιέλθουν χωριστά τους δρόμους της πόλης και θα παιανίζουν θούρια και εμβατήρια.
• 08.00 π.μ. Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία σύμφωνα με τις διαταγές της IV Μεραρχίας Πεζικού.
• 10.30 π.μ. Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Κωνσταντίνο Μακρή, Δ/ντή του 1ου Γεν. Λυκείου Τρίπολης.
• 11.00 π.μ. Συγκέντρωση των Επισήμων και του λαού της πόλης στο χώρο του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
• 11.45 π.μ. Παρέλαση Φιλαρμονικής Δήμου Τρίπολης, Αναπήρων Πολέμου, Οργανώσεων, Συλλόγων, Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Σωμάτων Ελληνίδων Οδηγών και Ελλήνων Προσκόπων με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, καθώς και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Χώρος της Παρέλασης ορίζεται η οδός Τάσου Σεχιώτη (πρώην Κένεντυ).
• 12.30 μ.μ. Στην πλατεία 'Αρεως θα χορέψουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γυμνασίων της Τρίπολης.
• 05.30 μ.μ Επίσημη υποστολή της Σημαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: