Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

ο καθρέφτης της ΑθήναςΔιάβασα στο «Παρόν της Κυριακής»15 Ιουνίου 2008, ότι δυο δημότες τούτης της άτυχης (λόγω κατοίκων και πολιτικών) πόλης έστειλαν επιστολές στο Δήμαρχο Αθηναίων ζητώντας την παρέμβασή του για τη βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στις γειτονιές της πρωτεύουσας: για το Μεταξουργείο η κ. Άννα Βαγενά, για την Κυψέλη ο κ. Αντώνης Κουγιαγκάς. Γράφει λοιπόν ο τελευταίος: «Η ΑΘΗΝΑ υπάρχει και εκτός κέντρου, κύριε δήμαρχε! Απολογισμό του έργου σας πρέπει να κάνετε στις γειτονιές μας και όχι στο Μέγαρο και... το έργο που πρέπει να γίνει στην αγαπημένη μας πόλη είναι πολύ μεγάλο και πάντως όχι "παράσταση". Πρέπει να συναντηθείτε με τους κατοίκους των γειτονιών μας, να μας ακούσετε, να ζήσετε μαζί μας στην καθημερινότητα. Σας προτείνω να αφιερώνετε τρία απογεύματα κάθε μήνα, περπατώντας (κυριολεκτικά) στις γειτονιές της περιοχής μας, αλλά και των άλλων διαμερισμάτων, όχι μόνο στους μεγάλους πολυσύχναστους δρόμους, αλλά και στα δρομάκια, στις γειτονιές χωρίς μεγάλο ηλεκτροφωτισμό, στα πεζοδρόμια που δεν είναι "βιτρίνες", στις πλατείες μας αργά το βράδυ. Οι πολίτες θέλουν τον Δήμο Αθηναίων δίπλα τους και τον δήμαρχο να μη θυμώνει με την αγανάκτησή τους, όπως στην Αλεπότρυπα. Δήμαρχε, "βρες το σωστό σημείο"».
Λυπάμαι για τον κυνισμό μου, αλλά οι δημότες αυτοί θα λάβουν βέβαια μια απάντηση γεμάτη κατανόηση και διαβεβαιώσεις (οι δημόσιες σχέσεις δουλεύουν καλά) αλλά πέραν τούτου δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Μόνο αν αφήσουν κατά μέρος οι Αθηναίοι τις πολιτικές τους συμπάθειες και αναδείξουν κάποιον που πραγματικά νοιάζεται για την πόλη τους θα δούμε πραγματικές αλλαγές στην Αθήνα. Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει ακόμα για να καταλάβουμε ότι ο Δήμος των Αθηναίων δεν είναι πασαρέλα για να ικανοποιούν το διογκωμένο ΕΓΩ τους κάποιοι πολιτικοί.Από όσο γνωρίζω, ο τελευταίος δήμαρχος που γύριζε τις γειτονιές της Αθήνας καθημερινά και κατέγραφε τα προβλήματα ήταν ο Δημ. Μπέης.


Αυτή δεν είναι η δουλειά του Δημάρχου;

Τείνουμε να το ξεχάσουμε μπερδεύοντας την πόλη με την πολιτική και τις δημόσιες σχέσεις. Όπως είχε πει πέρυσι ο Κώστας Σκανδαλίδης από το δημοτικά έσοδα «ένα ποσοστό 90% πηγαίνει στην αναπαραγωγή απλά του μηχανισμού του δήμου». Δεν πρέπει λοιπόν να έχουμε την αφέλεια να περιμένουμε δράση και αλλαγές από άτομα που ενδιαφέρονται μόνο για την προς τα έξω εικόνα τους. Άνθρωποι τέτοιου είδους θα κάνουν μόνο βαρύγδουπες και ανούσιες δηλώσεις και απολογισμούς σε γκλαμουράτα σημεία. Και οι δημότες θα τους ψηφίζουν και για δεύτερη τετραετία, αν αυτό ζητήσει το κόμμα τους.


**************************************************************************

Ο κ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΓΙΑΓΚΑΣ είπε...
Δυστυχώς αγαπητή ALICE IN MIRRORLAND σε ενημερώνω οτι ποτε δεν πηρα απαντηση - εστω και δημοσιοσχεσίτικη!!!
Αλλωστε τα γεγονότα στην Μαινάνδρου, Γερανίου κτλ ,καθώς και στον Αγ.Παντελεήμονα μιλάνε μόνα τους...
φιλικά
Αντώνης Κουγιαγκάς

3 Οκτώβριος 2008 2:03 πμ

1 σχόλιο:

Αντώνης Κουγιαγκάς είπε...

Δυστυχώς αγαπητή ALICE IN MIRRORLAND σε ενημερώνω οτι ποτε δεν πηρα απαντηση - εστω και δημοσιοσχεσίτικη!!!Αλλωστε τα γεγονότα στην Μαινάνδρου,Γερανίου κτλ ,καθώς και στον Αγ.Παντελεήμονα μιλάνε μόνα τους...
φιλικά
Αντώνης Κουγιαγκάς